Seneste nyt

02-Juni-2020

Årets Jubilarstævne er aflyst

Til jeres orientering har jeg i går besluttet at aflyse årets jubilarstævne, der skulle have fundet sted på Holmen søndag den 30. august 2020. Dette naturligvis som en følge af COVID-19 situationen og ikke mindst den betragtelige alder de deltagende jubilarer normalt repræsenterer i den høje risikogruppe. En situation der nok også vil afholde mange fra at deltage.

Marineforeningen har i stedet til hensigt at gennemføre et ”dobbelt” jubilarstævne næste år - søndag d. 29. august 2021 - inklusiv dobbelt uddeling af Admiral Carstensens mindebæger til en hjemsendt værnepligtig både fra i år og næste år.

’Under Dannebrog’ nr. 2-2020 er på vej ud til medlemmerne. Man bedes se bort fra den annonce, der bringes om stævnet i år.

Information om tilmelding til stævnet i 2021 udsendes senere, og vil tillige blive bragt i ’Under Dannebrog’ og på hjemmesiden.

Danmarks Marineforening har på Søværnets vegne siden 1914 hvert år arrangeret jubilarstævne til minde om indkaldelsen til Søværnet.

Med venlig hilsen

Steen Engstrøm
Landsformand

Tilbud på bogen "Dyk, når i kan"

 

 Vedhæftet sender jeg dig erspecielt tilbud til Marineforeningens medlemmer omkøb af min bog ”Dyk, når I kan” til en særlig favørprispå 99,00 kr. plus forsendelsehos saxo.com.

 Bogen har fået flotte anmeldelser i bl.a. Marinehistorisk Tidsskrift og Tidsskrift for Søvæsen samt fra en række læsere. Den er ikke en ubådsteknisk fortælling, men derimod en spændende selvbiografisk roman om mine oplevelser som helt ung i de gamle ubåde under den kolde krig 1955-57. Jeg var matrosmath om bord i STØREN og SÆLEN, som havde været med i 2. verdenskrig, og som Søværnet lejede af England og sejlede med fra 1946 til 1959.

Ramsaltede beskrivelser af de snævre og uhygiejniske forhold om bord med en håndvask uden afløb til 24 mand og et lokum, hvor udslusningssystemet krævede omtanke før, under og efter brug, veksler med humoristiske anekdoter og skarpe meningsudvekslinger om alvoren ved at være frontlinjestat for NATO.

Bogen er også en historie om kontrasten mellem to vidt forskellige verdener. Jeg voksede op i et snævert og forbudspræget indremissionsk miljø i Kongsted uden for Ringsted. Et hjem, hvor biografture og dans på kroen var bandlyst, og hvor tanker om piger var ”usundt for sjælen”. Som 16-årig søgte jeg til Søværnet for at bryde med det strenge hjemstavnsmiljø og blive ”søofficer med hvide handsker sabel”. Men allerede efter det første år forduftede drømmen om en karriere i Søværnet, og jeg valgte derfor at melde mig til frivillig tjeneste i ubådene.

”Dyk, når I kan” er en aktuel pendant til den kolde krig, der nu er blusset op på ny.

Jeg håber, at du vil give tilbuddet videre til dine medlemmer og sætte vedhæftede A4side op i jeres mødelokale. Du er også velkommen til at videresende denne mail direkte til medlemmerne.

Med venlig hilsen

Kaj Hvolgaard,

Forfatter til bogen ”Dyk, når I kan”.  Stengade 83, 3000 Helsingør

Mobil: 24 62 29 89.

e-mail: kaj@hvolgaard.dk

Praktisk om bestilling:

Bestilles på saxo.com med rabatkoden: 20marine

(Bogen står til 184,95 kr. Under ”Bekræft bestilling” klikker du på Rabatkode/Gavekort og taster: 20marine for at få Jeres specialrabat)