Forsvarets dag 2016

GØSEN 2016-02 er prydet med et flot billede af vores flag, i marchen på Forsvarets Dag på Kronborg.

Vi, Marineforeningen, gik forrest i marchen, som vi er ”berettiget” til efter reglerne. Dette er ganske vist til stor ærgrelse fra de forskellige hærregimenters side, men vi fører jo Orlogsflaget.

I år var vi 7 mand fra vores afdeling, som valgte at deltage i Forsvarets Dag, og vi valgte så marchen i Helsingør. Dels ligger det tæt på, og dels går marchen til Kronborg, som jo ikke kan være bedre rammer for arrangementet.

Desuden er det så også en god anledning til at besøge vore venner i Helsingør på hjemvejen, hvilket vi selvfølgelig også gjorde.

Marchen startede på Akseltorv i en smule forvirring, da der manglede en klar kommandoføring for opstilling. Her kan nævnes, at vi stod i ca. 20 min. Og ventede på, at Sydslevisk Regiment skulle ankomme, indtil kommandanten opdagede, at de allerede stod i geleddet og var klar: men sådan er Hæren måske?.

Jeg tror, at vi skal forsøge at deltage næste år også, og måske mange flere. Det er godt at vi viser flaget, og nu efter at helhedsværnet er opfundet, er vi jo ret store set i lyset af medlemstal.

Jeg tror således på, at alle soldaterforeninger bliver nødsaget til større samarbejde, hvis vi skal overleve den nye og moderne Verden. Vi ser jo allerede et faldende medlemstal i marineforeningen på landsplan. Det samme sker i andre soldaterforeninger, så samarbejde må være vejen frem.

Efter et noget langt og tungt program i Riddersalen på Kronborg, var der frokost i kassematterne for indbudte og alle tilmeldte. Det var ganske hyggeligt, men en smule køligt. Til gengæld kunne der købes kælderkoldt øl til den formidable pris af kr. 5,00/ stk., hvilket igen løftede stemningen.

Vi 7 mand fra Hørsholm-Rungsted havde en hyggelig og rar dag, hvor vi fik sludret og vendt verdenssituationen, sådan over en bred kam.

Gentagelse kan anbefales i 2017.       PLP/ plp.